Implantologie dentară

Locul I la Romanian Dental Awards 2023 - Reabilitare Orală Interdisciplinară.
Pacienții noștri se bucură de cele mai calitative tratamente.
Ai alături de tine echipa de specialiști în Implantologie Dentară Avansată și Reabilitări Orale Complexe ai Clinicii Dentare Dr. Baldea.

Longevitatea restaurărilor cu suport implantar depinde de poziționarea corectă a implanturilor în oasele maxilare. Forțele masticatorii (funcționale) trebuie să acționeze în axul implantului astfel încât acesta să sufere un proces de remodelare osoasă perimplantară minimă.  La clinica noastra din Timisoara utilizăm cele mai calitative implanturi dentare.

Implantul dentar - Implantologia Orala Avansata

Departament de implantologie dentara avansata in cadrul clinicii stomatologice dr. Baldea Timisoara.

Ne bazăm diagnosticul pe date clare și colaborăm împreună cu tine pentru a stabili planul de tratament care se aliniază cu dorințele tale.

Medicul chirurg împreună cu echipa sa stabilește tipul de intervenție chirurgicală pentru fiecare situație clinică, în urma analizei și diagnosticului fiecărui caz în parte.

Scopul intervenției chirurgicale în implantologia dentara.

-Inserarea implanturilor endo-osoase și înlocuirea dinților pierduți. 

-Augmentarea de țesuturi osoase și/sau de țesuturi moi (gingie) în scopul plasării de implanturi endo-osoase și protezarea cu dinți pe implanturi în cazul în care pacientul a pierdut unul sau mai mulți dinți.
Clinica de implantologie dentara dr. Baldea Timisoara. Implanturi dentare de calitate.

Implantul dentar

Este o rădăcină din aliaj de titan care are ca scop înlocuirea unui dinte pierdut din diferite cauze. Materialele din care sunt fabricate implanturile dentare sunt biocompatibile și bioinerte astfel încât acestea nu pot fi respinse de către organismul în care sunt implantate. Pentru ca un implant să aibă o durată de viață cât mai lungă, acesta trebuie să fie înconjurat de țesut osos 1,5 - 2 mm.

Consulta pagina dedicata Implantului dentar.

Oasele maxilare încep să se resoarbă natural odată cu pierderea dinților, astfel încât la 6 luni de la extracție, volumul pierdut poate să ajungă și la 60% din cel inițial. De aceea, este foarte important ca atunci când se extrage un dinte, medicul să fie minim invaziv astfel încât trauma chirurgicală să fie redusă la minim. În aceeași sedință, medicul chirurg implantolog ia măsurile de prevenție a resorbției osoase sau de reconstrucție, dacă este cazul.

Peste 90% dintre intervențiile de chirurgie din clinica noastră, necesită manopere de augmentare osoasă și de țesuturi moi în scopul obținerii de rezultate estetice și funcționale optime pe termen lung.

Diagnosticul in implantologia dentară

Pentru realizarea unui diagnostic corect și mai apoi a unui plan de tratament medical, este nevoie de un set de analize. Putem apoi evalua costurile și estima durata tratamentului.
Toate investigatiile, inclusiv radiografiile dentare sau amprentele digitale, se vor face in clinica noastra din Timisoara.  
Protoculul de tratament este unul strict. Consulta pagina Implant dentar pentru a descarca Ghidul Implantului Dentar.


Implantologie dentara cu reusita dupa 8 ani de la inserarea implanturilor dentare, la clinica stomatologica dr. Baldea Timisoara.
Caz tratat. Situația clinică dupa 8 ani de la inserarea implanturilor si montarea dintilor. Pacienta a necesitat o reabilitare funcțională complexă a întregii dentiții. Implanturile și restaurările supraimplantare, arată stabilitatea țesuturilor nou formate și mineralizarea osului în timpul funcției. Prognosticul pe termen lung este deosebit de favorabil datorită faptului că implanturile nu au pierdut deloc os.

Regenerarea ghidată a ţesuturilor

Când înălțimea și grosimea osului este limitată, este necesar să se recurgă la regenerarea ghidată a ţesutului osos. Tehnicile de augmentare osoasă includ utilizarea unui biomaterial care menţine volumul osos:

  • os care aparţine pacientului (autolog) 
  • os derivat din oase de animale (bovin sau cabalin) tratate în mod corespunzător (heterolog)
  • materiale sintetice biocompatibile
  • membrane pentru regenerare osoasă (resorbabile şi non-resorbabile).

Utilizarea de materiale pentru regenerarea țesutului moale:

  • membranele produse din diferite materiale biocompatibile 
  • grefe obţinute de la pacient.


Regenerarea osoasă, în unele cazuri, poate fi făcută simultan cu introducerea implanturilor. În alte cazuri, augmentarea osoasă trebuie să se facă premergător inserării de implanturi dentare, urmând ca acestea să fie inserate în noul os format ulterior finalizării procesului biologic.

SINUS LIFT  

Sinus lift se efectuează atunci când nu există o cantitate suficientă de os, dar se doreşte inserarea unor implanturi în zona laterală maxilară. Este o umplere parțială a sinusului maxilar, care are ca rezultat ridicarea podelei pentru a crea un sprijin biomecanic pentru implanturile care se vor insera. Pierderea dinților implică reducerea treptată a osului alveolar care îi susține și care conține rădăcinile lor. Această condiție este asociată cu creșterea volumului de aer în sinus. În plus, o atrofie la acest nivel este adesea asociată cu o densitate osoasă inadecvată pentru o stabilizare suficientă a implanturilor şi pentru a avea un rezultat favorabil în timp. 

Utilizam tehnici minim invasive de augmentare intra-sinusala, iar in cadrul clinicii avem o rata extrem de redusa de complicatii post-intervetie.  In functie de caz, poate fi nevoie de Sinus Lift intern sau Sinus Lift extern.
 

Stomatologie fără teamă și fără durere

Pentru că întelegem teama de dentist și teama de durere, îți oferim toate posiblitatile de sedare și anestezie.
Fie că îți dorești sedare intravenoasă moderată, sedare profundă sau anestezie generală în tratamentul stomatologic, ai posibilitatea de a alege. Vezi AICI mai multe informații despre sedare.


Primul pas este sa ne contactezi.
Programează o discuție cu Dr. Bogdan Bâldea pentru a stabili soluția potrivită pentru tine.


SĂNĂTATEA TA, DECIZIILE TALE!

Îți arătăm ce observăm, îți spunem ce opțiuni ai și te vom lăsa să iei cele mai bune decizii pentru tine.
Nu îți vom propune tratamente care nu sunt necesare și întotdeauna îți vom oferi opțiuni.

FĂ PRIMUL PAS CĂTRE UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOS!
Toate drepturile rezervate ©2016 - 2024 | Dr. Bâldea Dental Clinic | Termeni și condiții de utilizare | Politică de confidențialitate - Powered by WEB22
WhatsApp chat