Detartraj si igienizare

Ca medici stomatologi specialiști în Implantologie Dentară Avansată și Reabilitări Orale Complexe, la Dr. Baldea Dental Clinic Timisoara, iti recomandam o abordare proactivă în îngrijirea dinților. 

Este mai simplu să prevenim decât să tratăm. Detartraj, airflow si periaj profesional.

Igienizarea orală profesională. Ingrijirea pe termen lung a danturii.

Airflow, detartraj si periaj profesional. Recomandarea unui medic dentist bun.
Ce presupune igienizarea dentară?

Igienizarea dentară reprezintă procedura prin care îndepărtăm depozitele moi și dure (tartrul) de pe suprafețele dentare, atât de deasupra, cât și de sub gingie, asigurând o cavitate bucală curată și sănătoasă.

De ce este necesară igienizarea dentară?

Igienizarea dentară este esențială pentru eliminarea factorului principal cauzator al cariei dentare, și anume placa dentară. Prin eliminarea acesteia, reducem semnificativ șansele de dezvoltare a proceselor carioase, care, în absența igienizării, pot implica proceduri de restaurare mai complexe și costisitoare. Placa dentară poate ascunde leziuni carioase în evoluție și contribuie la menținerea factorilor bacterieni responsabili de boala parodontală.

Cum se desfășoară igienizarea dentară?

Procedura de igienizare include etape precum Airflow (folosind pulberi speciale pentru îndepărtarea plăcii), Detartraj (pentru înlăturarea depozitelor persistente) și un Periaj Profesional.

Cât durează o igienizare profesională?

Igienizarea profesională se desfășoară într-un interval de timp cuprins între 30 de minute și o oră, în funcție de cantitatea de depozite dure identificate.

De ce ar trebui să mă prezint regulat la igienizări?

Participarea regulată la procedurile de igienizare dentară oferite de medicul stomatolog previne acumularea persistentă a depozitelor bacteriene, ce pot conduce la leziuni carioase. De asemenea, permite identificarea timpurie a eventualelor probleme, facilitând tratamente dentare mai puțin invazive și mai puțin costisitoare pentru pacient, precum și menținerea pe termen lung a sănătății orale.

Programarea constantă la igienizări, contribuie la o cavitate bucală mai sănătoasă și la evitarea unor complicații dentare pe termen lung.


Detartraj si airflow la clinica dentara dr. Baldea din Timisoara. Eliminare tartru, inainte si dupa.


  • Airflow: Tehnologia pentru curățarea eficientă a danturii

Airflow reprezintă o tehnologie folosită în cadrul procedurilor de igienizare dentară. Această metodă utilizează pulberi speciale, combinate cu un jet puternic de aer și apă, pentru a îndepărta eficient placa dentară și petele de suprafață de pe dinți, precum cele de cafea, ceaiuri, vinul roșu sau tutun.
Airflow nu doar curăță, ci și revitalizează smalțul dentar, oferind o senzație de prospăt și o igienă completă. Această abordare delicată și non-invazivă este ideală pentru eliminarea depozitelor și pentru revitalizarea zâmbetului, asigurând o senzație plăcută și un aspect strălucitor.

  • Detartraj cu ultrasunete: Eliminarea tartrului

Detartrajul implică îndepărtarea depozitelor dure de tartru, care se acumulează pe suprafața dinților și sub gingie. Utilizând instrumente specializate și tehnici precise, detartrajul împiedică progresul bolilor parodontale și reduce riscul de carii dentare. Această procedură asigură o suprafață curată și netedă a dinților, contribuind la menținerea sănătății gingiilor și la prevenirea complicațiilor dentare pe termen lung.

Ansa ultrasonic:

Această ansă, acționată ultrasonic, emite vibrații precise pentru a desprinde și îndepărta depozitele dure de tartru și placă dentară de pe suprafața dinților, asigurând o curățare profundă și o igienă orală optimă.

  • Periajul cu fluorizare: Finalizarea igienizării pentru un zâmbet impecabil

Periajul profesional este ultima etapă a igienizării dentare, având rolul de a asigura o curățare meticuloasă și uniformă a suprafețelor dentare. Realizat cu instrumente specializate și tehnici profesionale, periajul profesional îndepărtează reziduurile fine de plăci și resturile de tartru, conferind dinților un aspect impecabil. Acest pas nu doar completează procesul de igienizare, dar și contribuie la prevenirea acumulării ulterioare a plăcii dentare și menținerea unei igiene orale optime între vizitele regulate la medicul stomatolog.

Fluorizare cu gel

În cadrul procedurii profesionale de igienizare dentară, fluorizarea reprezintă un pas important pentru întărirea smalțului dentar și prevenirea cariei dentare. Fluorul este aplicat sub formă de gel, acționând direct asupra suprafeței dinților pentru a le conferi o protecție suplimentară împotriva atacurilor acide ale bacteriilor, precum un scut.

Acest tratament contribuie la refacerea și consolidarea mineralizării smalțului dentar. Prin integrarea fluorizării în procedura de igienizare, oferim pacienților noștri o protecție suplimentară în lupta împotriva cariilor dentare, asigurându-le un zâmbet sănătos pe termen mai lung.


Cât costă o igienizare profesională?

Prețul pentru un detartraj cu periaj profesional este de 260 de lei la Dr. Baldea Dental Clinic Timișoara. 
Pentru o igienizare profesională, ce include detartraj, periaj profesional și Air Flow, tariful este de 460 de lei.


Ulterior manoperei de igienizare pot să apară următoarele situații:

Sensibilitate dentară la stimuli (rece, cald) deoarece tartrul depus pe rădăcinile dinților a produs retracția gingivală și expunerea rădăcinilor; această sensibilitate durează în mod normal până la o săptămână, iar dacă persistă mai multe zile, se pot aplica geluri cu fluor care reduc sensibilitatea.
Spațieri interdentare datorită îndepărtării bucăților de tartru.
Prezența mobilității dentare în cazuri particulare


Transformă-ți zâmbetul! Programează acum o igienizare dentară profesională și redescoperă strălucirea și sănătatea dinților tăi.  

FĂ PRIMUL PAS CĂTRE UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOS!
Toate drepturile rezervate ©2016 - 2024 | Dr. Bâldea Dental Clinic | Termeni și condiții de utilizare | Politică de confidențialitate - Powered by WEB22