• Ghid Coroane Dentare

Coroanele dentare potrivite pentru nevoile tale.

Dinti sanatosi si zambet frumos prin refacerea danturii. Coroane dentare ceramica si fatete dentare zirconiu, la clinica dentara Baldea Timisoara.


La Clinica Dentara Dr. Baldea oferim ingrijire într-un mediu empatic în care te simți înțeles, sprijinit și apreciat la fiecare pas, pentru ca stim cum e sa ai probleme cu dinții.

Ne bazăm diagnosticul pe date clare și colaborăm împreună cu tine pentru a stabili planul de tratament care se aliniază cu dorințele tale.


În Protetica și Estetica dentară de înaltă performanță, restaurarea și îmbunătățirea funcției și a esteticii dintilor se realizează prin tratamentele protetice.

Ce este o coroana dentara?

O coroană dentară sau capac, este o piesa protetică care restaurează forma și functia unui dinte afectat. Coroana poate fi utilizată pentru refacerea unui dinte spart sau al unui dinte cariat semnificativ ori inlocuirea unui dinte lipsă cu ajutorul unui implant dentar.

Coroana este realizată special pentru a se potrivi pe întregul dinte, începând de la linia gingiei, pentru a readuce dintele la forma și dimensiunea inițială. 

Inlocuirea coroanelor de tip punte dentara, folosind coroane dentare din zirconiu. Restaurarea zambetului la clinica dentara Timisoara. Before and after.


Riscuri si avantaje ale coroanelor dentare.
Descarca AICI Ghidul complet al coroanelor dentare si ingrijrii orale.

Ce informații vei găsi în ghid:

  •   •  Cum se aleg cele mai bune coroane dentare potrivite pentru nevoile tale.

  •   •  Etapele consultului și al diagnosticului.

  •   •  Pregătirea înainte de aplicarea coroanelor și pașii aplicării lor în protetica de înaltă performanță.

  •   •  Opțiuni de plată și ce preț are coroana dentară. 

  •   •  Opțiuni de sedare intravenoasa si anestezie, fără teama de dentist.

  •   •  Riscurile și dezavantajele coroanelor dentare.  

  •   •  Cât rezistă coroanele dentare; îngrijirea orală și cum să le prelungești durata de viață a acestora.

  •   •  Greșeli ce pot fi ușor evitate de către pacienții ce au coroane dentare.


Din ce sunt fabricate coroanele dentare?

Coroanele sunt realizate din diferite tipuri de materiale. La începutul stomatologiei, acestea au fost fabricate din metale precum oțelul inoxidabil.  

Sunt mai multe tipuri de coroane dentare. Acestea pot fi:
- coroane dentare din aur
- coroane dentare integral ceramice
- coroane ceramice pe zirconiu
- coroane dentare Emax
- coroane dentare compozit
- coroane metalo ceramice (ceramica topita pe metal)


Generic, coroanele de ceramica sau dintii de porțelan cum se mai spune, sunt opțiunea cea mai des intalnită, deoarece se potrivesc mai bine după culoarea și aspectul natural al dinților tăi.

Coroanele metalo-ceramice se utilizeaza mai puțin deoarece, dintele trebuie slefuit intr-o grosime mai mare fața de o coroana dentara din zirconiu sau coroana Emax.  Iar rezultatele estetice, nu sunt la fel de bune ca in cazul unor coroane integral ceramice.

La Dr. Baldea Dental Clinic, recomandăm cel mai des coroane dentare din ceramica pe suport de zirconiu sau coroanele dentare Emax (integral ceramice). Prin rezistența și aspectul lor, coroanele de ceramica oferă o potrivire mai bună a culorilor decât alte materiale. De asemenea, este mai sănătos pentru cei care au alergii la metale.

Una dintre cele mai frecvente proceduri in clinica noastra stomatologica, este fixarea unei coroane dentare.


Pentru ce recomandăm coroanele dentare:


Pentru a acoperi un implant dentar sau pivot.

Pentru o modificare cosmetică a zambetului.

Pentru a proteja un dinte rupt sau un dinte macinat.

Pentru a acoperi dinții deformați sau dinții decolorați.

Pentru a proteja un dinte slăbit de carii sau pentru a ține împreună părți ale unui dinte crăpat.

Pentru a proteja un dinte deja rupt de la deteriorarea ulterioară.

Pentru a lega o punte dentară.

Pentru a îmbunătăți un dinte deformat.

Pentru protejarea dintelui inclusiv după tratamentul pe canal radicular, cand nervul dintelui a fost înlăturat.

Pentru schimbarea lucrarilor dentare vechi.
Lucrarile protetice cimentate clasic se schimba la interval de 8-10 ani deoarece cimentul cu care acestea sunt fixate sufera microfisuri, iar bacteriile pot patrunde sub lucrare. Riscul de carie al bontului este crescut si cu cat se prelungeste momentul, cu atat riscul de a pierde dintele este tot mai mare.

Vezi cazurile tratate de noi și pacienții fericiți.

Coroane dentare din ceramica, inlocuirea dintilor vechi la clinica stomatologica Dr. Baldea Timisoara.


Care e cea mai buna coroana dentara pentru tine?

Nu stim. Nu cred ca este un medic dentist bun, cel care îți poate recomanda ceva fara analize si fara să discute cu tine.
Ținem la fiecare dinte al tău de parcă ar fi al nostru.
Cum Estetica si Protetica dentara merg mână în mână si pentru ca nu realizăm tratamente care doar arată bine, protejam dantura existentă și ne asigurăm ca tratamentul este aliniat cu cele mai înalte standarde stomatologice.

Diagnosticul protetic


Pentru realizarea unui diagnostic corect si mai apoi a unui plan de tratament protetic, este nevoie de un set de analize pentru a putea pune diagnosticul. Toate investigatiile, inclusiv radiografiile dentare sau amprentele digitale, se vor face in clinica noastra.

Pe baza analizelor, după ce tratam si pregătim dinții, vom crea o coroana dentara provizorie. Pe baza lucrărilor provizorii, se testează funcția și estetica înainte de execuția lucrărilor finale. Ca etapă intermediară a tratamentului, ajută la vindecarea țesuturilor și la protejarea dintilor.

În cursurile pe care le susținem atât în țară cât și în Timișoara, în protetica dentară de înaltă performanță, subliniem faptul că fiecare etapă trebuie respectată. Este modul de lucru pe care il predam și altor medici stomatologi.

Orice scurtătură a tratamentului, poate dăuna mai mult decat oferă beneficii.

Cat rezista coroanele dentare?

Coroanele dentare rezista între zece și cincisprezece ani, în funcție de obiceiurile tale de sănătate orală și de de uzura la care sunt supuse. Pot rezista si mai mult cu o ingrijire corecta.
După ce îți fixam coroana dentară, recomandam să stai departe de a mesteca anumite alimente dure, mușcatul unghiilor sau deschiderea ambalajelor cu dinții.  Acest lucru va ajuta coroana să reziste cât mai mult posibil.


Programează o consultatie pentru a stabili soluția potrivită pentru tine. 


SĂNĂTATEA TA, DECIZIILE TALE!

Treaba noastră este să îți arătăm ce observăm, să îți spunem ce opțiuni ai și te vom lăsa să iei cele mai bune decizii pentru tine. 

NU îți propunem tratamente care nu sunt necesare și întotdeauna îți vom oferi opțiuni.


FĂ PRIMUL PAS CĂTRE UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOS!
Toate drepturile rezervate ©2016 - 2024 | Dr. Bâldea Dental Clinic | Termeni și condiții de utilizare | Politică de confidențialitate - Powered by WEB22
WhatsApp chat