Pacienții noștri se bucură de cele mai calitative proteze dentare.
Ai alături de tine echipa de medici specialiști în Reabilitări Orale Complexe și Implantologie Dentară Avansată ai Clinicii Dentare Dr. Baldea Timisoara.
Locul I la Romanian Dental Awards 2023 - Reabilitare Orală Interdisciplinară.

Îți oferim tratamente personalizate și proteze dentare care nu doar arată bine, protejăm dantura existentă și ne asigurăm ca tratamentul este aliniat cu cele mai înalte standarde stomatologice.

Proteze dentare fixe sau mobile. Alege cea mai buna proteza dentara pentru tine.

Proteza dentara totala pe implanturi la Clinica Stomatologica Dr. Baldea din Timisoara. Proteza dentara telescopata si all-on-4 all-on-6.


Diagnosticul nostru se bazează pe date clare și colaborăm împreună cu tine pentru a stabili planul de tratament care se aliniază cu dorințele tale.

In lumea protezelor dentare, inovația și precizia se unesc pentru a restabili funcționalitatea și a redefini zâmbetul, cu ajutorul protezelor dentare de calitate.

Pacienții care nu mai prezintă dinți pe arcadă sau urmează să-i piardă pot beneficia de dinți ficși pe implanturi ca alternativa la proteza clasică, aceea care se ținea pe vremuri în pahar noaptea.

Implanturile dentare se insereaza pentru a crea premisele retenției lucrării pe implanturi și indiferent de modul cum aceasta se prinde la nivelul implanturilor, beneficiul retenției acesteia este net superior unei proteze dentare totale sau parțiale clasice. 


La maxila (partea de sus), unde osul este mai poros este indicat să se plaseze ideal 6 implanturi, iar la mandibulă (partea de jos) minim 4 implanturi care să susțină o lucrare protetică pe implanturi.

Acest tip de lucrări refac estetica și funcționalitatea zâmbetului la un nivel asemănător cu al dentitiei naturale pierdute a pacientului.


Cel mai important aspect în aceste cazuri, pe lângă estetică și masticație este accesul la igienă al pacientului, respectiv cât de ușor poate igieniza sub această lucrare dentară pacientul singur acasă.


O lucrare care nu poate fi igienizata de pacient acasă pune în pericol supraviețuirea implanturilor, datorită resorbției osului.
Prezența bacteriilor lângă implanturi creează premisele infecției la nivelul implanturilor cu pierderea consecutivă a acestora. Procesul este de cele mai multe ori lent, iar pacientul sesizează probleme abia după 3-5 ani de la intervenția inițială.


Dacă ne gândim că aceste implanturi ar fi bine să tină o viață, atunci niciun compromis nu iși are loc când vine vorba de aspecte care țin de implantologia orală.

În funcție de mecanismul de retenție la nivelul implanturilor, dinții fixați de arcadă prin implanturi pot fi de mai multe feluri:
- inșurubați direct in implant (dinți ficși) all-on-4, all-on-6 si all-on-x
- retenție prin telescopare hidraulica
- retenție prin mijloace speciale de retenție, menținere și stabilizare.


Echipa interdisciplinară de medici specialiști, formată din medici chirurgi și proteticieni stabilesc care tip de lucrare este cel mai indicat în fiecare situație, pe baza diagnosticului și analizei fiecărui caz în parte.


Proteze dentare totale

Supraproteza - Proteze dentare mobile pe implanturi cu bile (capse)

Proteza dentara mobila pe implant cu capse, bile. Restaurare orala complexa la Dr Baldea Timisoara.

Caz clinic de supraprotezare cu sisteme speciale (stâlpi cu bilă)
1. Stâlpii cu bilă pe modelul de lucru;
2. Stâlpii montați intraoral;
3. Restaurarea mobilizabilă;
4. Intradosul restaurării, garniturile de teflon (inelele roșii) asigură retenția la nivelul la nivelul stâlpilor cu bilă;
5.Restaurarea fixată intraoral;
6. Zâmbetul pacientei.


Supraprotezele dentare


Redau funcția și estetica dinților;
- stau fix în cavitatea orală, dar pot fi îndepărtate de către pacient;
- au indicații speciale când se pot realiza;
- sunt o variantă mai ieftină față de protezele dentare telescopate galvano;
- au avantajul că pot fi îndepărtate de către pacient, igiena orală fiind mai facilă;
- de obicei se realizează pe implanturi fixate în os, rar au indicație de realizare și pe dinți;
- restaurarea (lucrarea) protetică se prinde de implanturi prin intermediul unor piese cu conexiune rigid-elastică de tip tată-mama;
- presupun întreținere mai frecventă (vizite periodice la medic) datorită necesității schimbării unor piese din teflon speciale care se află în interiorul protezei dentare mobile;
- igienizarea este indicat să se facă cel puțin de două ori pe zi (dimineața și seara) după indicațiile date de medic.

După caz, numărul de implanturi necesare este discutat cu medicul stomatolog.


Proteza dentara telescopata galvanoformata

În domeniul stomatologiei transformative, o soluție notabilă iese în evidență prin ingeniozitate și versatilitate. Proteza Telescopata Galvanoformata

Proteza dentara telescopata. Cea mai buna proteza dentara realizata la dr. Baldea Clinic in Timisoara.

Caz clinic cu proteză dentară telescopată pe dinții pacientului și implanturi dentare
1. Telescoape primare și stâlpi hibrizi din Zirkoniu, ocluzal;
2. Telescoape secundare din aur obținute prin galvanoformare, verificarea telescoapelor secundare intraoral;
3. Restaurarea telescopată finalizată, partea mucozală;
4. Restaurarea telescopată cu partea fizionomică finalizată;
5. Restaurarea telescopată finalizată cu partea ocluzală intraoral;
6. Restaurarea finală, aspect extraoral.


Aceste proteze dentare avansate oferă o abordare sofisticată și eficientă pentru abordarea pierderii dinților, combinând beneficiile stabilității, esteticii și ușurinței în utilizare.

Proteza dentară telescopată galvanoformată este Regina restaurărilor protetice. Prin tot ceea ce oferă, ar putea fi privită ca cea mai buna soluție pentru proteza dentara totala. Dar asta ține de fiecare caz în parte.

Protezele telescopate:

Refac funcția și estetica dinților;
- sunt fixe, dar pot fi îndepărtate acasă de către dvs, acest aspect fiind un avantaj enorm; protezele telescopate sunt proteze dentare mobile de ultima generatie;
- puteți să igienizați restaurările (lucrările) și dinții sau implanturile mult mai ușor;
- mențin dinții și implanturile mai mult timp pe arcadă decât cele fixe, deoarece pacientul poate îndepărta restaurarea (lucrarea) singur, fără ajutorul medicului (igienă personală mult mai facilă); - repararea lor în timp, dacă apar complicații este mult mai facilă și cu cost mai redus decât la cele fixe;
- proteza telescopata este singura proteza dentara (restaurari protetice) care se potate monta si pe dinți si pe implanturile dentare, cele fixe fiind contraindicate datorită mobilității diferite a dinților și a implanturilor (dinții 50-150 microni / implanturile în os 15 microni);
- pierderea unui dinte sau implant în timp nu presupune refacerea întregii restaurări;
- dinții sau implanturile reprezintă telescopul primar;
- telescopul secundar (aur galvanizat de puritate 99,99%) este fixat în restaurare (lucrare);
- restaurarea (lucrarea) este menținută fix la nivelul dinților sau implanturilor prin intermediul telescopului secundar datorită adeziunii hidraulice produse de pelicula de salivă interpusă între cele două telescoape;
- protejează dinții și implanturile datorită pasivității cu care se așează la nivelul acestora, pasivarea efectuându-se prin cimentarea telescopului secundar din Aur intraoral;
- reprezintă costuri mai mari datorită tehnologiei de realizare, a materialelor utilizate și a etapelor laborioase;
- igienizarea este indicat să se facă cel puțin de două ori pe zi (dimineața și seara) după indicațiile date de către medic;


Proteza dentara fixă pe implanturi. Supraproteza implantară.
All-on-4,  All-on-6, All-on-X ( dinți într-o zi )

Când situația este favorabilă, implanturile se pot încărca cu dinți imediat postoperator, astfel pacientul primește dinții în aceeași ședință cu inserarea implanturilor, restaurarea zâmbetului și funcției masticatorii se realizează imediat, iar acest aspect este cunoscut popular sub denumirea de dinți în 24 de ore, dinți în aceeași zi.


Condițiile pentru a avea dinți în 24 de ore, respectiv dinți ficși în aceeași zi, sunt:

  • pacientul încă dispune de ofertă osoasă favorabilă plasării de implanturi dentare într-o poziție corectă 

  • calitatea țesutului osos este corespunzătoare, respectiv osul este suficient de dens

  • poziția implanturilor este favorabilă realizării unei lucrări care să poată fi igienizata ușor de către pacient

Refac funcția și estetica dinților.
- stau fix în cavitatea orală si NU pot fi îndepărtate de către pacient;
- se realizează pe implanturi fixate în os; 4, 6 sau mai multe implanturi, după caz.
- Nu se pot igieniza sub proteza. Este necesar ajutorul medicului pentru o igienizare completă și îndepărtarea reziduurilor acumulate sub proteza, pe gingie. Aceste reziduuri pot duce la inflamarea gingiilor, iar în anumite cazuri, la pierderea de țesut osos.
- sunt o variantă mai ieftină față de protezele dentare telescopate galvano și mai costisitoare față de protezele dentare pe implanturi cu bile / capse.
- presupun vizite periodice la medic, la șase luni, datorită necesității igienizării și verificărilor.
- igienizarea personală este necesară de doua ori pe zi și trebuie făcută după indicațiile medicului stomatolog.


În domeniul protezelor dentare, inovația a deschis calea pentru soluții care merg dincolo de restabilirea zâmbetelor, îmbunătățesc viețile.

Indiferent dacă optați pentru stabilitatea protezelor dentare fixe All-on-X sau versatilitatea protezelor dentare mobile, domeniul proteticii dentare oferă soluții personalizate, cuprinzătoare pentru persoanele cu dinți lipsă.
Prin integrarea tehnologiei și expertizei in domeniul stomatologic, medicii clinicii noastre creează proteze care nu numai că reproduc dinții naturali, ci și acordă prioritate funcției, esteticii și sănătății orale pe termen lung.


Programează o consultație cu echipa noastră de medici stomatologi experți în Reabilitări Orale Complexe, pentru a vedea opțiunile potrivite în restaurarea dentară.


Experții noștri sunt aici pentru a te ghida către cea mai buna proteză dentară, potrivită pentru nevoile și dorințele tale. Redescoperă încrederea și bucuria unui zâmbet complet.


SĂNĂTATEA TA, DECIZIILE TALE!

Îți arătăm ce observăm, îți spunem ce opțiuni ai și te vom lăsa să iei cele mai bune decizii pentru tine.
Nu îți vom propune tratamente care nu sunt necesare și întotdeauna îți vom oferi opțiuni.

FĂ PRIMUL PAS CĂTRE UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOS!
Toate drepturile rezervate ©2016 - 2024 | Dr. Bâldea Dental Clinic | Termeni și condiții de utilizare | Politică de confidențialitate - Powered by WEB22
WhatsApp chat